Vrije Basisschool Vlam

Vlamingenstraat 172

8930 Menen

 

Tel : 056/51.30.74

E-mail : basisschoolvlam@telenet.beJuf Sofie en het derde leerjaar

Drama en media: de giftige plant

We vertrokken met het vliegtuig op reis, maar boven de oceaan kwamen we in een zware storm terecht en we moesten een noodlanding maken op een onbewoond eiland. Na een tijdje hadden we reuzehonger. Het enige wat er eetbaar uitzag, was een struik met bessen aan. We aten allemaal van de bessen en plots deden we alleen nog maar gekke dingen. Als echte toeristen hadden we natuurlijk ons fototoestel bij en we maakten foto's hiervan. Aangezien we allemaal wat gek waren, is de ene foto dus al beter gelukt dan de andere...

 

Op deze manier werden de termen vogelperspectief en kikkerperspectief aangebracht. We merkten ook dat te veel of te weinig licht niet goed is voor de foto en dat de afstand van de fotograaf er voor zorgt of alles klein of groot op de foto staat.

Quiz Kok voor een week

We herhaalden ons werothema aan de hand van een quiz. Per goed antwoord kregen de leerlingen een stuk fruit om op hun fruitbrochette te steken. De groep met de grootste brochette won. Het was een leuke, gezonde, maar vooral ook een heel smakelijke namiddag! 

Ik ben lekker stout - Annie M.G. Schmidt

We verdeelden de klas in groepjes en elke groep kreeg een strofe van het gedicht. De leerlingen moesten de tekst uitbeelden en met de tablet een foto nemen. Dit zijn de resultaten.

Soorten gebouwen en plaatsen in onze wijk

In het tweede thema van wero leren we over de soorten gebouwen en plaatsen. We gingen op wandeling in de schoolbuurt en namen enkele foto's.

Vlamloop 19 september

De liter

We herhaalden in klas nog eens liter, deciliter en centiliter en we gingen aan de slag met een maatbeker.